12. marts 2020

Smedekonkurrence gavner elevskoleheste

Af: Jan Kristensen

Foto: Hestens værn

Smedekonkurrencen Open Danish Farrier Championship 2020 gav et mindre overskud. Det har Hestens Værn besluttet skal bruges til at hjælpe trængte elevskoleheste med beskæring og beslag.
Elevskolerne er pressede lige nu, hvor de er tvunget til at holde lukket pga. Corona-virussets hærgen.

-Vi donerer overskuddet fra konkurrencen samt en tilsvarende sum penge oveni til, at 10 danske rideskoler under DRF, kan få en hjælpepakke til at få betalt deres smederegning op til kr. 5000 til beskæring og beslag af deres skoleheste. Arbejdet skal udføres af en registreret beslagsmed, fortæller Matin Strande, Ronni Thomsen og Mads Piepenbrink.

For at elevskolen kan komme i betragtning til at modtage en ’hjælpepakke’, skal der indsendes en skriftlig begrundet ansøgning for, hvorfor netop jeres elevskole har brug for hjælp. Ansøgningen skal desuden indeholde rideklubbens balance fra regnskabsåret 2019 (detaljeret opgørelse over både aktiver og passiver), antal elevskoleryttere, antal klubmedlemmer, samt antal elevskoleheste. Ansøgningsfristen er 15. april 2020, og ansøgningen skal sendes på mail til Hestens Værn: post@hestens-vaern.dk

Herefter vil bestyrelsen i samarbejde med Dansk Rideforbund udvælge de 10 elevskoler, der hver vil modtage en ’hjælpepakke’, og disse vil få direkte besked.

Er man én af de heldige elevskoler, der får tildelt penge, skal smedearbejdet udføres af en registreret beslagsmed og herefter indsendes en betalt faktura for det udførte arbejde til Hestens Værn, som herefter udbetaler ’hjælpepakken’.