30. juni 2021

Priserne ryger i vejret på sko og søm

Af: Jan Kristensen

Foto: Jan Kristensen

Råvarepriserne på stål har nået rekordhøjder under pandemien. Nu slår det også igennem på sko og søm, hvor der stigninger helt op på 12,5 procent eksempelvis på Werkman ringsko.

Werkman skriver til sine grossister, at virksomheden igennem en periode har forsøgt at undgå prisstigninger ved at strømline hele produktionen.  Nu er stigningerne på råvarer imidlertid nået til et niveau, hvor det vil slå igennem på priserne.

Vi forventer desværre også prisstigninger fra vores andre leverandører indenfor nær fremtid pga. store prisstigninger på råvarer. Vi er kede af situationen, men det er desværre ikke os der sætter spillereglerne, skriver eksempelvis Ib Jessen i sit seneste nyhedsbrev.

En anden stor producent, Kerckhaert, har annonceret lidt lavere prisstigninger: Sko stiger fem procent, imens søm stiger tre procent. Værktøj stiger 10 procent. Prisstigningerne slår igennem fra 1. juli.

Kjetil Nygaard, formand for beslagsmede-sektionen, anbefaler sine kolleger at være opmærksom på de forskellige prisstigninger og sikre, at de øgede omkostninger også slår igennem hos kunderne.

-Beslagsmeden skal ikke bære denne prisstigning på sko og søm. Den bør dækkes ind via en prisstigning til kunderne, når baggrunden er stigende råvarepriser. Ellers forringer vi jo økonomien og resultatet i vores virksomheder, siger Kjetil Nygaard.

De seneste syv måneder i træk er priserne på stål steget på verdensmarkedet. Prisstigningerne på denne råvare forventes at stige resten af året, men med lavere takt.