10. november 2020

Nyt medlem: Dyrepasser er blevet selvstændig beslagsmed

Af: Liv Almer

Foto: Privat

 

-Det er jo rart at være sin egen chef. Det kan jeg sgu godt lide. Det går selvfølgelig lidt op og ned i starten. Man skal lige have nogle kunder ind i biksen. Så der er selvfølgelig nogle dage hvor man ikke laver noget. Så er der nogle dage, hvor man laver meget. Det svinger op og ned her i starten, men jeg synes at det er fedt.

Det siger den 26-årig Henriette Jefta Pedersen, der netop i oktober har åbnet sin egen forretning – Jeftas Beslagsmedie i Middelfart og nu er ved at opbygge en gruppe af kunder.

– Jeg er flyttet hjem til mine forældre her i starten for at have så få udgifter som muligt. Så jeg har ikke noget pres. Jeg tager ikke de uger, hvor der ikke sker så meget, så tungt. For eksempel i sidste uge havde jeg rigtigt travlt. Der kørte jeg alle dage. Der er også flere, der har booket ud i fremtiden. Så jeg tager det rimeligt stille og roligt.

Jeftas Beslagsmedie arbejder ikke kun på Fyn men kører også til blandt andet Trekantsområdet, og det har Henriette Jefta Pedersen ikke noget imod.

-Jeg kan godt lide at komme rundt til kunderne. Jeg kan godt lide at komme ud og sko hestene og have en dialog med kunderne om, hvordan deres hest går, og om man kan gøre noget anderledes for at få deres hest til at gå så godt som overhovedet muligt.

Kontakten er vigtigst

Dog er det omgangen med hestene og kunderne, der står øverst på listen for Henriette Jefta Pedersen. Smedekonkurrencer er nemlig ikke noget hun drømmer om, som det ser ud nu.

-Jeg har nok mest fokus ved hestene. Konkurrencesmedning har aldrig sagt mig så meget. Men jeg synes, at det er fedt at kigge på, og jeg vil gerne ud og støtte nogle af de andre. Jeg har kæmpe respekt for det, de laver. Men personligt vil jeg hellere ud at ride min konkurrencehest. Det bruger jeg tid på i stedet for.

Hjælp og rådgivning som medlem

Henriette forklarer, at hun meldte sig ind i Tekniq Arbejdsgiverne for at få hjælp til at starte sin virksomhed op og for at forsikre den.

– Hvis jeg har nogle spørgsmål, så kan jeg ringe ind og få hjælp og rådgivning. Det var meget tiltalende, da der er mange ting man skal have styr på i starten. Derudover så vidste jeg, at Tekniq Arbejdsgiverne havde en aftale med et forsikringsselskab. Jeg havde brug for hjælp til at finde et forsikringsselskab, som dækkede mit fag fyldestgørende nok. Det kunne foreningen heldigvis hjælpe med.

Henriette er uddannet hos Daniel Madsen. Før smedefaget tog hun en uddannelse som dyrepasser med speciale i heste, men endte med at vælge andres uopdragne heste fra til fordel for smedefaget.