05. februar 2021

Nyt, gammelt medlem

Af: Liv Almer

Denne måneds nye medlem er i virkeligheden et kendt medlem, der har været med i over 10 år. Efter en helt kort periode ude er Anders Stokbro nu tilbage hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.

-Jeg er medlem af TEKNIQ Arbejdsgiverne af den årsag, at jeg vil være fuldstændigt dækket forsikringsmæssigt, hvis der sker et eller andet. Jeg ved, at jeg på den måde er sikker på, at min forsikring er skræddersyet efter alle de scenarier, der kan ske.

Det forklarer selvstændig beslagsmed i Støvring, Anders Stokbro, som alene driver reg. Beslagsmed Anders Stokbro.

Han forestiller sig ikke en fremtid med lærlinge og svende – i hvert fald ikke før hans sønner er store nok til at overtage. For ham handler det om hestene og om at selv kunne ride, når arbejdsdagen er overstået.

-80% af de heste jeg skor, er islændere, fordi jeg også selv er eliterytter og har redet på landsholdet på islænder i en periode. Jeg er jo ikke i det her fag, fordi jeg kan lide at arbejde med jern, jeg er i det fordi, jeg kan lide at arbejde med heste.” 

Anders Stokbro tog oprindelig en studentereksamen i Danmark, men da sabbatårene meldte sig, trak rejsetrangen i ham. Derfor tog han i 2002 til Hólar universitetet på Island for at arbejde med islandsheste, som altid har interesseret ham.

-Jeg gik ind til det for at blive bedre til at ride, og så ville jeg lære at sko, for det gør man på Island. Der bor du langt ude på landet. På tankstationen kan du købe mælk, pigdæk og fire nye sko til din hest. Man klarer alting selv og er meget ærekær omkring sin hest. Man kan og gør alt selv. Man kan jo så diskutere, hvor fagligt fornuftigt det er. Men det er sådan, det er, siger beslagsmeden.