09. december 2020

2021 skal vi se på svendeprøve, forsikringer, studietur og sommerfest

Af: Jan Kristensen

Foto: Jan Kristensen

 Beslagsmede-sektionen i TEKNIQ Arbejdsgiverne måtte som mange andre opgive årets generalforsamling, der skulle have fundet sted i Odense i november. Formanden håber nu på et mere normalt 2021, hvor man igen kan samles i faglige og sociale sammenhænge.

Samlet set er branchen ikke bare sluppet billigt igennem pandemien – faktisk har mange smede haft mere travlt i det pandemiramte Danmark end i et normalt år.

For faget er der flere nøglesager at tage fat på i det kommende 2021, påpeger formanden Kjetil Hansen:

Uddannelse er en af vores kæpheste. Det bruger vi meget tid på. Lige nu har vi fokus på at få skabt en ny svendeprøve til vores lærlinge. Det sker i samarbejde med Dansk Metal og DI og afsluttes i 2021.

Forsikringspakken til vores medlemmer skal der også arbejdes videre med næste år. Pakken er endnu ikke helt tilpasset vores branche og behov.

En studietur til udlandet for interesserede medlemmer har vi også gjort os overvejelser om. Her afventer vi også udviklingen af corona ude i verden.

En sommerfest. Vi mangler at se hinanden. Hvis smittesituationen tillader det, så kunne en sommerfest være en mulighed. Det må vi se i andet kvartal 2021.

 

Hvis vi kigger tilbage i det år, der er ved at være gået, så har det været mærkværdigt.

Som beslagsmede har vi ikke været ramt på erhvervet og omsætningen som mange andre fag. Tværtimod har flere oplevet stigende omsætning og nye kunder. Danskerne har fået mere tid til deres heste, og nye har anskaffet sig heste. Så i hverdagen er det gået godt – med de få restriktioner, som vi selvfølgelig har skulle overholde. Men det har været småting. Og jeg har ikke hørt om en eneste beslagsmed, der er blevet smittet – eller har måttet lukke pga corona.

Hjemme i sofaen har vi så været vidne til noget, der ligner en tv-serie om alt det, der er sket i resten af Danmark samtidig. Det har været lidt surrealistisk. Min søn blev smittet af kammerater efter en fest, men var frisk igen efter 5-6 dage uden alvorlige symptomer.

Men vi må glæde os over, at vi stort set er kørt uden om pandemiens problemer og endda har kunnet bidrage lidt ekstra til samfundets kasser med øget omsætning. Det er godt for vores virksomheder – og godt for samfundet.

Lad os håbe for 2021, at vaccinerne bliver en succes og giver os mere normale tilstande her i landet.